(0511) 421 321

Over ons

Feenstra Transport kent een rijke geschiedenis. In 1920 werd het bedrijf opgericht door W. Feenstra als zijnde beurtvaartbedrijf. Per binnenschip werden allerhande (argrarische) goederen vervoerd met name vanaf Damwoude naar Leeuwarden. Aanlegplaats was aan de Akkerwoudster Vaart, alwaar het bedrijf nog steeds is gevestigd. Na verloop van tijd kwamen de eerste vrachtwagens in het bedrijf, waarmee hoofdzakelijk vee en veevoer werd gereden.

Na de tweede wereldoorlog kwam de tijd van de wederopbouw. Hier werd op ingespeeld door te specialiseren in kipper- en wegenbouwtransport. Jarenlang werden er grote klussen aangenomen en uitgevoerd en werd gereden met de roemruchte merken GMC, Magirus, Henschel …

In de jaren ’80 kwam de klad in de wegenbouw en werden nieuwe markten gezocht en gevonden in het nationaal en internationaal transport met open trailers, huifwagens en koelopleggers. Al snel werd het bedrijf een vertrouwd gezicht op internationale routes naar BelgiĆ«, Duitsland en ScandinaviĆ«. Gestaag groeide het bedrijf verder naar zo’n 20 trekkende eenheden met een zeer uiteenlopend trailerpark. In 2020 viert het bedrijf zijn 100 jarig bestaan.

Feenstra Transport streeft naar langdurige relaties met haar klanten en leveranciers waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid centraal staan. Dit vinden we ook terug in de personele bezetting: het grootste deel van onze medewerkers werkt al langer dan 10 jaar bij het bedrijf. Wij werken uitsluitend met Nederlandse chauffeurs omdat wij vinden dat hiermee de hoogste kwaliteit kan worden gegarandeerd. Uiteraard wordt ons personeel regelmatig bijgeschoold met name op gebied van zuinig- en schadevrij rijden.